• OZNAM - Zmeny od 29.11.2021

          • Vážení rodičia, oznamujeme Vám, že v súlade s Rozhodnutím ministra školstva č. 2020/21911:1-A1810  a so zmenami v školskom semafore platnými od 29.11.2021, bude výchovno-vzdelávací proces na škole prebiehať nasledovne:

            PODMIENKY VSTUPU:

            Výnimka z nosenia rúšok pre žiakov ZŠ bola zrušená 25.11.2021. Žiak je povinný nosiť rúško vo všetkých priestoroch školy.

             

            Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný alebo povolený iba v režime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľky.

            Do školy môžu vstúpiť len osoby v režime OP. Ak to rodič alebo iná osoba, ktorá privádza dieťa do MŠ alebo dieťa z MŠ odvádza nespĺňa režim OP, tak dieťa pri vstupe do budovy MŠ preberá poverená zamestnankyňa a tiež ho odovzdáva pri vstupe do budovy. Ak rodič odmietne preukázať splnenie podmienky OP, tak do priestorov MŠ (do šatne) nemôže vstúpiť.

            Rodičia (ktorí si prebrali samotesty) vykonávajú samotestovanie žiakov Ag samotestami v domácom prostredí (odporúčame v pondelok a vo štvrtok ráno pred nástupom do školy):

            - Použitie samotestu je rodič povinný hlásiť škole cez aplikáciu Edu page alebo telefonicky.

            V prípade pozitívneho výsledku Ag samotestovania žiaka, žiak zostáva doma a rodič:

            - kontaktuje detského lekára a prihlásia sa na PCR test cez https://korona.gov.sk/poziadat-o-vysetrenie-na-covid-19/ .

            - oznámi škole, že žiak mal pozitívny výsledok Ag samotestu.

             

            Riaditeľka školy preruší vyučovanie v triede, v ktorej sa vyskytol žiak alebo zamestnanec pozitívny na COVID-19. Počas karantény zabezpečí dištančné vzdelávanie.

            Ak sa osoba pozitívna na COVID-19 vyskytla v domácnosti žiaka/zamestnanca, v karanténe zostáva len žiak/zamestnanec, nie celá trieda.

             

            ORGANIZÁCIA VÝCHOVY A VZDELÁVANIA:

            Hromadné podujatia sa na škole neuskutočňujú. Rodičovské schôdzky sa konajú dištančnou formou. Toto obmedzenie neplatí v prípade úkonu prevzatia Ag samotestov.

             

            Škola zabezpečí minimalizovanie miešania žiakov/zamestnancov a striedania miestností

            pri vyučovaní. Z uvedeného dôvodu bude od 29.11.2021 do odvolania zmenený rozvrh hodín následovne:

            • Na TSV sa nebudú spájať ročníky a nebude delenie na skupiny chlapcov a dievčat.

            7. vyučovacia hodina TSV v ročníkoch 7., 8. a 9. bude realizovaná dištančne.

            • Nebudú sa spájať ročníky 5.- 6. a 7.- 8. na hodinu HUV.
            • Nebudú sa spájať ročníky 5.- 6. a 7.- 8. na hodinu VYV.
            • Na NBV sa nebudú spájať ročníky a deliť sa na skupiny PRV a GK. NBV v ročníkoch 7., 8. a 9 bude realizovaná dištančne.
            • Stravovanie v ŠJ bude realizované za dodržiavania hygienických nariadení, minimalizovania premiešavania tried a dodržiavania zonácie tried pri sedení za stolmi.
            • ŠKD bude bez premiešavania tried – I. trieda (1. a 3. ročník) v ŠKD a II. trieda (2. a 4. ročník) vo svojej triede pod dohľadom, PaedDr. Fejsákovej, Mgr. Dankovej alebo Bc. Banduričovej.
            • Krúžková činnosť sa nerealizuje.

            Ak sa žiak nezúčastní vzdelávania z akýchkoľvek dôvodov, napr. aj z obavy z ochorenia, v škole počas obmedzenia slobody pohybu a pobytu zákazom vychádzania aktuálne platným uznesením vlády Slovenskej republiky, považuje sa to za ospravedlnenú neprítomnosť; ak to prevádzkové podmienky umožňujú. Týmto žiakom budú zadavané úlohy rovnako, ako v prípade choroby žiaka.

            Žiadame rodičov, aby vždy po neprítomnosti žiaka, ktorá trvá 3 a viac dní, zaslali cez Edupage alebo predložili aktualizované Vyhlásenie o bezpríznakovosti žiaka (Príloha č. 1). Zároveň, ak je žiak zaočkovaný alebo prekonal Covid 19, zaslali cez Edupage alebo predložili Oznámenie o výnimke z karantény (Príloha č. 2). 

            Zároveň Vás žiadame, aby ste vyhlásili svoje dieťa zo stravovania v ŠJ, vždy pri jeho neprítomnosti v škole.

            Ďakujeme Vám za trpezlivosť a ústretovosť.

                                                                                                                          Mgr. Mária Karatníková, riaditeľka školy

             

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_ziaka_od_26.11.2021.pdf

            Oznamenie_o_vynimke_z_karanteny_od_29.11.2021.pdf

            Vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_navstevnika_od_26.11.2021.pdf

          • OZNAM

          • Riaditeľka školy oznamuje, že so súhlasom zriaďovateľa sa od 22.11.2021 obnovuje prevádzka školskej jedálne a materskej školy v bežnom režime.

            Prevádzka školského klubu detí bude fungovať v bežnom režime.

            Prevádzka základnej školy pokračuje v bežnom režime podľa rozvrhu hodín.

            Žiaci I. triedy (1. a 3. ročník), ostávajú dňa 22.11.2021 v karanténe a vzdelávajú sa dištančne. Nástup žiakov 1. a 3. ročníka na prezenčné vyučovanie v škole je dňa 23.11.2021.

            Každý žiak, ktorý nebol prítomný v škole 3 dni, musí mať Vyhlásenie o bezpríznakovosti podané cez edupage, prípadne na príslušnom tlačive.

            Ďakujeme Vám za trpezlivosť a ústretovosť.

        • S ekológiou sme si sadli...
          • S ekológiou sme si sadli...

          • Dňa 10.11.2021 sa žiaci našej školy zapojili do projektu S ekológiou sme si sadli“. Cieľom tohto projektu bolo naučiť žiakov viac o ekológii, nadchnúť ich pre ochranu životného prostredia a ukázať im, aké pekné a užitočné veci sa dajú urobiť z plastov, ktoré správne separujeme. Úloha pre našich žiakov spočívala v zorganizovaní upratovania okolia školy a vyzbieraní odpadkov, ktoré sa následne správne vyseparovali.  

            Tejto dôležitej úlohe sme venovali aj náležitú pozornosť a prípravu, pretože environmentálna výchova tvorí neoddeliteľnú súčasť výchovno-vzdelávacieho procesu.

            Aktivity, ktoré vyplývali z tohto dňa boli venované aktuálnej a často diskutovanej téme v ekológii akou je bez pochybností separácia odpadu.

            Na druhej vyučovacej hodine boli všetci naši žiaci poučení o zbere a triedení odpadu prostredníctvom ekofilmov a prezentácie. So žiakmi sa viedli diskusie na tému ochrany životného prostredia, odpad – ako ho správne triediť. Pri vysvetľovaní a rozoberaní tejto témy sme sa dotkli aj otázok týkajúcich sa kompostovania rastlinných bioodpadov. Z prednášky a názornej ukážky vlastného vermikompostéra našej pani riaditeľky sme sa dozvedeli, že kalifornské dážďovky sa využívajú najmä na  kompostovanie v byte, avšak uľahčia nám prácu aj v našich záhradných kompostéroch, ktoré si už mnohé naše domácnosti zriadili. Vyrábajú vermikompost - jedno z najlepších prírodných hnojív pod slnkom.

            Podstatná časť aktivít nášho projektu prebehla v okolí našej školy. Všetci žiaci sa zapojili do čistenia areálu a okolia školy. Vyzbierali a následne správne triedili pozbieraný odpad.

            Našou snahou pri príležitosti zapojenia sa do projektu S ekológiou sme si sadli“ bolo, aby sa zohľadňovanie environmentálnych hľadísk stalo prirodzenou súčasťou nielen výchovného procesu, ale i bežného života. Len touto cestou naši žiaci získajú bližší vzťah k prírode, prostrediu, v ktorom žijú, naučia sa názorne chápať vzťahy medzi človekom a prírodou a uvedomia si pocit zodpovednosti za svoje konanie.

            Všetkým žiakom a učiteľom ďakujeme za ich pozitívny prístup a snahu.

          • OZNAM – ZMENA v prechode na dištančné vzdelávanie

          • Riaditeľka školy na základe nariadenia RÚVZ a so súhlasom zriaďovateľa oznamuje, že z dôvodu výskytu pozitívnych prípadov medzi žiakmi 1. stupňa a vzájomnými kontaktmi medzi nimi, bude výchovno-vzdelávací proces v základnej škole prebiehať nasledovne:

            Žiaci 1. a 3. ročníka zostávajú v domácej izolácií a vzdelávajú sa dištančnou formou vyučovania do 22.11.2021 (podľa rozvrhu hodín dištančného vzdelávania). Nástup do školy 23.11.2021.

            Žiaci 2. až 4. ročníka prechádzajú od 16.11.2021 opäť na prezenčnú formu vyučovania - budú sa vzdelávať v škole podľa bežného rozvrhu hodín.

            Žiaci ročníkov 5. až 9. pokračujú v prezenčnom vzdelávaní podľa bežného rozvrhu hodín, ale bez 7. vyuč. hodiny.

            Prevádzka školskej jedálne a materskej školy ostáva aj naďalej prerušená z technických dôvodov.

            Prevádzka školského klubu detí bude fungovať v obmedzenom režime (pre deti, ktoré budú mať zabezpečený obed doma).

             

            Ďakujeme Vám za trpezlivosť a ústretovosť.

          • OZNAM - prerušenie vyučovania v škole pre žiakov 1., 2., 3. a 4. roč. – prechod na dištančné vzdelávanie

          • Riaditeľka školy na základe konzultácie s RÚVZ a so súhlasom zriaďovateľa oznamuje, že z dôvodu výskytu pozitívnych prípadov medzi žiakmi 1. stupňa a vzájomnými kontaktmi medzi nimi, prerušuje štandardný výchovno-vzdelávací proces v ročníkoch 1. - 4. od 15.11.2021.

            Žiaci 1. až 4. ročníka zostávajú v domácej izolácií a prechádzajú na dištančnú formu vyučovania.  

            Zároveň Vám oznamujeme, že aj naďalej je prerušená prevádzka školskej jedálne (nebude zabezpečené stravovanie pre deti a žiakov školy) z technických dôvodov.     

            Nakoľko nie je možné zabezpečiť stravovanie, naďalej bude prerušená aj prevádzka školského klubu a materskej školy do odvolania.       

            V prípade priaznivej situácie Vám bude oznámené, že MŠ a ŠJ sú opäť v prevádzke.

            Ďalej budeme postupovať podľa usmernenia miestne príslušného RÚVZ, o ktorom Vás budeme informovať.

            Rozvrh hodín dištančného vzdelávania nájdete v prílohe.

            Rozvrh_hodin_distancneho_vzdelavania_I._stupen_ZS.pdf

            Manual_opatreni_pri_podozreni_na_ochorenie_na_Covid-19.pdf

          • Oznam

          • Oznamujeme Vám, že riaditeľka školy prerušuje od 8.11.2021 do odvolania prevádzku školskej jedálne (nebude zabezpečené stravovanie pre deti a žiakov školy) z organizačných dôvodov.     

            Z uvedeného dôvodu budú zrušené aj 7. vyučovacie hodiny, ktoré majú žiaci v rozvrhu hodín.

            Žiadame rodičov, aby zabezpečili výdatnejšiu desiatu pre žiakov.

            Nakoľko nie je možné zabezpečiť stravovanie, zároveň bude prerušená aj prevádzka materskej školy od 8.11.2021 do odvolania.         

            V prípade priaznivej situácie Vám bude oznámené, že MŠ a ŠJ sú opäť v prevádzke.

                                                                                                                          Mgr. Mária Karatníková, riaditeľka školy

          • Oznam

          • Oznamujeme Vám, že po konzulácii s RÚVZ v Humennom a so súhlasom zriaďovateľa, od 8.11.2021 do pominutia dôvodov bude obmedzená prevádzka v materskej škole. Všetky deti (od 2 do 5 rokov aj predškoláci) budú spoločne v triede mladších detí.

            Prevádzka základnej školy bude v nezmenenom režime.

          • Oznam - Riaditeľské voľno pre triedu 2-5 ročných detí v MŠ

          • Riaditeľka ZŠ s MŠ Ubľa 120 v súlade s § 150 ods. 5 zákona č. 245/2008 Z. z. o výchove a vzdelávaní (školský zákon) a o zmene a doplnení niektorých zákonov oznamuje, že v dňoch od 02.11.2021 - 05.11.2021 poskytuje riaditeľské voľno 2-5 ročným deťom materskej školy z dôvodu výskytu ochorenia Covid-19. V prípade priaznivej situácie bude prevádzka triedy obnovená od 08.11.2021.

        • Medzinárodný deň jablka
          • Medzinárodný deň jablka

          • Tento deň každoročne pripadá na 21. októbra a potvrdzuje, že jablká sú od nepamäti dôležitou súčasťou nášho jedálnička.

            Aj žiaci našej školy si tento deň uctili oslavou jablka. Tomuto dňu predchádzali mnohé prípravy na vyučovacích hodinách THD, na ktorých sa žiaci aktívne podieľali na zbere jabĺk v areáli našej základnej školy. A úroda jabĺčok bola naozaj bohatá...

            Naši žiaci si pripravili rôzne aktivity, ktoré úzko súviseli s týmto chutným ovocím. Tento deň bol spojený s ochutnávkou jabĺk, prípravou informačného plagátu a tvorením zaujímavých a poučných projektov. Súčasťou tohto dňa boli aj informácie o význame jablka, ktoré si pripravili žiačky našej školy. S týmito informáciami sa podelili nielen so žiakmi našej školy, ale aj so škôlkarmi, ktorí tiež nezaháľali a podieľali sa na mnohých aktivitách spojených s jablkom. Vlastná tvorba a nápadité výtvarné práce všetkých našich žiakov nám spestrili tento zaujímavý deň.

            Veľmi sa tešíme, že sa nám jablkový deň vydaril a stretol sa s pozitívnymi ohlasmi. Našim cieľom bolo nenásilným a hravým spôsobom podporiť u žiakov konzumáciu ovocia, čím sme sa snažili zároveň plniť i niektoré z úloh Národného programu prevencie obezity u detí. Žiaci boli jablkovým dňom nadšení a uvedomili si, že maškrtiť sa dá i zdravým spôsobom.

          • Zmena vyhlášky o prekrytí horných dýchacích ciest

          • Od 4. októbra 2021 na základe Vyhlášky č. 250/2021 ÚVZ SR, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k povinnosti prekrytia horných dýchacích ciest, rúška nebudú povinné pre žiakov základných škôl, špeciálnych základných škôl a žiakov prvých 4 ročníkov stredných škôl s osemročným vzdelávacím programom, ale len v rámci výchovno-vzdelávacieho procesu, čiže v triede počas vyučovania.

            Nosenie rúšok bude aj naďalej povinné v interiéri škôl mimo uzavretého kolektívu ako sú napr. spoločné priestory - chodby, šatne, toalety, presuny do školskej jedálne, učební a pod..

            V prípade účasti na hromadných podujatiach ostáva nosenie rúšok pre žiakov povinné.

            Nosenie rúšok u detí ÚVZ SR naďalej odporúča a považuje ho za účinnú súčasť prevencie nákazy vírusom SARS-CoV-2 a ďalších nákazlivých respiračných ochorení, ako je napríklad chrípka a jej podobné ochorenia. 

            Zároveň odporúčame nosenie rúšok aj v odborných učebniach, kde dochádza k striedaniu žiakov z rôznych tried počas dňa.

            Vyhláška tu:

            vyhlaska_250_od_4.10.21_k_povinnosti_prekrytia_hornych_dychacich_ciest.pdf

        • Biely deň – Svetový deň mlieka v školách
          • Biely deň – Svetový deň mlieka v školách

          • 30. septembra sa aj naša škola zapojila do projektu Svetový deň mlieka. Mlieko a mliečne výrobky predstavujú jednu z najdôležitejších a nenahraditeľných zložiek ľudskej výživy. Obsahujú mnohé významné látky, hlavne bielkoviny, tuky, cukry, vitamíny a minerálne látky. Mlieko a mliečne produkty sú najlepšími prírodnými zdrojmi vápnika, ktorý má veľký význam pre zdravý rast kostí a zubov.

            Keďže je mlieko bielej farby, aj tento deň sa niesol v jej znamení. Žiaci a učitelia si v tento deň zladili svoje oblečenie do bielej farby. O dôležitosti pitia mlieka informovali učitelia jednotlivo v triedach, vzhľadom na dodržiavanie protiepidemiologických opatrení. Všetci žiaci si priniesli mliečnu desiatu, ktorú si obohatili o mlieko, ktoré má pre ich zdravý telesný vývin nezastupiteľné miesto.

            Starší žiaci sa prostredníctvom dokumentárneho filmu Pravda o mlieku dozvedeli zaujímavé informácie o výrobe mlieka, mliečnych výrobkov a o skladovaní, predaji a význame mlieka vo výžive. V dokumente naši žiaci získali odpovede napr. na tieto otázky: Zničí sa mlieko v mliekarni? Robia sa mliečne výrobky z umelín? Aké sú zdravotné účinky mlieka? Aké mlieko máme piť?

            Svoje poznatky o mlieku si žiaci doplnili do pekných projektov a výtvarných prác, ktoré im budú v triedach pripomínať tento významný deň.

            Biely deň sa našim žiakom veľmi páčil a bol dobrou príležitosťou vyzdvihnúť mlieko ako každodennú súčasť života našich detí. Podarilo sa nám vyvolať u žiakov záujem o zdravé stravovanie a zapojiť ich všetkých do tohto pekného projektu.

          • Otvorenie šk. roku 2021/2022 sa uskutoční dňa 2.9.2021 (štvrtok) o 8.00 hod.

          • Materská škola bude v riadnej prevádzke od 2.9.2021 od 6.30 hod.

            V prípade priaznivého počasia bude otvorenie školského roka 2021/2022 prebiehať na školskom dvore s dodržaním aktuálnych hyg.- epidemiologických opatrení:

            • Všetky vstupujúce osoby absolvujú ranný filter (meranie telesnej teploty) a dezinfekciu rúk (od 7.30 do 8.00 hod.).
            • Rodič každého žiaka predkladá pri prvom nástupe žiaka do školy a po každom prerušení dochádzky do školy v trvaní 3 a viac po sebe nasledujúcich dní (vrátane víkendov a sviatkov) „Písomné vyhlásenie o bezpríznakovosti“ žiaka

            Príloha č. 1  Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf. Toto vyhlásenie má možnosť rodič zaslať aj v elektronickej podobe cez rodičovské konto EduPage pred nástupom žiaka do školy (maximálne deň pred nástupom alebo v deň nástupu ráno pred vyučovaním). Rodičia, ktorí ešte nemajú prístupové údaje do EduPage, predložia vyhlásenie v písomnej podobe. 

            • Do areálu školy môžu vstúpiť iba zákonní zástupcovia žiakov 1. ročníka.
            • Žiaci jednotlivých ročníkov nastúpia so svojimi triednymi učiteľmi s dodržaním odstupov.
            • Po slávnostnom príhovore sa žiaci v sprievode triednych učiteľov presunú do svojich tried. Žiakov 1. ročníka môže do triedy sprevádzať jeden zákonný zástupca, ktorý pri vstupe do budovy školy vyplní tlačivo 

            Príloha č. 1a  Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti_navstevnika.pdf 

            • O všetkých potrebných informáciách ohľadom ďalšej organizácie vyučovania budú žiaci a zákonní zástupcovia informovaní triednymi učiteľkami v prvý školský deň. 
            • Predpokladaný záver prvého dňa je o 9.30 hod.

            V prípade nepriaznivého počasia sa bude otvorenie školského roka realizovať v interiéri školy po jednotlivých triedach.

            Dňa 3.9.2021 (piatok) bude vyučovanie prebiehať nasledovne:

            1. ročník          7.50 - 10.25 hod.

            2. - 9. ročník    7.50 - 11.20 hod.

            Zároveň Vám oznamujeme, že z technických príčin dňa 3.9.2021, žiaci ZŠ nebudú mať obed v školskej jedálniv prevádzke nebude ani Školský klub detí.

             

            Ďalšie informácie týkajúce sa organizácie a podmienok: 

             

            Prihlasovanie na obedy v školskej jedálni:

            • Každý žiak školy sa môže stravovať v školskej jedálni. Podmienky stravovania sú rozpracované na webe školy v sekcii Školská jedáleň. Prihlášku na stravovanie žiaka dostanú žiaci od vedúcej ŠJ dňa 2.9.2021.
            • Školská jedáleň začína s vydávaním obedov od 6.9.2021 (pondelok) na základe vyplnenej prihlášky na stravovanie, ktorú odovzdá žiak alebo zákonný zástupca triednemu učiteľovi.
            • Prihlasovanie na obedy neskôr je možné u vedúcej ŠJ.

            Prihlasovanie do školského klubu detí:

            • Každý žiak 1. - 5. ročníka môže navštevovať ŠKD.
            • Prevádzka ŠKD bude od 6.9.2021 na základe vyplnenej žiadosti o prijatie dieťaťa do ŠKD. Tlačivá dostanú žiaci od vychovávateľky ŠKD dňa 2.9.2021.

            TEŠÍME SA NA VÁS !

    • Kontakty

      • Základná škola s materskou školou Ubľa 120
      • msubla120@gmail.com sjubla120@gmail.com
      • Mgr. Mária Karatníková
      • ZŠ 057/7673138, 0911673138 ŠJ 057/7673106, 0903288605 MŠ 0910544667
      • 067 73 Ubľa 120 067 73 Ubľa Slovakia
      • 37873601
      • 2021640126
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje